Steigerhout Meubelen

Steigerhout is een natuurproduct, daarom zal het onder invloed van de luchtvochtigheid altijd iets werken (uitzetten of krimpen). De planken kunnen dan krom gaan staan, dit is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid.  Wij drogen onze steigerplanken terug, zodat we het krimpen tot een minimum beperken. De garantie vervalt als de kamertemperatuur boven de 22 graden is. Wij raden aan om de tafel, bureau, kasten en bedden direct te monteren, dit om werking van de planken te voorkomen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om het meubel direct te monteren dan is het belangrijk om een tafel, bureau, kast en bed vlak op de grond te leggen. Als u dit niet op een juiste manier heeft weggelegd, dan vervalt de garantie.

Steigerhouten planken hebben een robuust en authentiek uiterlijk. De planken worden op kleur gemaakt. Elke plank is uniek en dat maakt steigerhout dan ook zo bijzonder. Het kan kan zijn dat de maten iets afwijken, omdat de planken 19,5 cm zijn. Hierdoor komen niet altijd uit op 40, 60, 80, 100 en 120 cm. Wij hanteren een marge van 3 cm. Het kan zijn dat er een kleur verschil tussen de planken is. Verder is het mogelijk dat er noesten/ kieren en scheuren in de planken zitten. Ook kan het voorkomen dat er harsplekken ontstaan. Wij adviseren de harsplek te laten drogen en daarna kunt u de hars verwijderen.

Steigerhout is een recycle product en word gemaakt van vurenhout, dit is een zachte houtsoort die gemakkelijk glad te schuren is. De meubelen worden gemaakt van gebruikte steigerhout.

Voor binnen gebruik kun je de meubelen onbehandeld laten, maar wij adviseren om wel te kiezen voor een nano coating. De coating zorgt ervoor dat vloeistoffen het hout niet binnendringen. Ook voor buiten meubelen adviseren wij het meubel te behandelen met een nano coating. Garantie op de meubelen vervalt wanneer je de meubelen zelf behandeld of aanpast.

De garantie komt te vervallen op het moment dat u zelf gaat monteren of als u zelf aanpassingen aan het meubel aanbrengt.

Als je industriële poten besteld adviseren wij ten alle tijden de poten te laten behandelen om zo roesten te voorkomen. Bij een behandeling met een transparante lak/ beschermlaag, zwart, wit en grijs kunnen wij wel garanderen dat de poten niet gaan roesten. De poten zullen uiteraard sneller buiten roesten dan binnen. Als de poten zijn behandeld met een poedercoating, dan zijn de poten goed beschermd en zullen ze vrijwel niet gaan roesten.